TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Geen winnaar bij e-Klassieker

Tags: ,

ROTTERDAM – De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is geëindigd in 2-2. Niet voor de Eredivisie, maar voor de eDivisie, de competitie voor FIFA 18-gamers. Die is begonnen aan haar nieuwe seizoen. Roda JC is de eerste koploper, voor PEC Zwolle en PSV.

Ajax werd vorig seizoen kampioen van het eerste eDivisie-seizoen. De Amsterdammers wonnen alle wedstrijden. Tegen de aartsvijand verloor Ajax dus voor het eerst punten. Feyenoorder Jaey Daalhuisen maakte in de laatste minuut gelijk tegen Ajacied Dani Hagebeuk.

Het wedstrijdprogramma in de eDivisie loopt gelijk aan dat van de Eredivisie. Feyenoord en Ajax spelen zondag tegen elkaar in De Kuip.

Ronaldo

De gamers hoeven niet met de spelers van hun eigen club te spelen. Daarom zette Daalhuisen spelers als Cristiano Ronaldo, Luis Suárez en Gareth Bale in de basis bij Feyenoord. Ajax begon met Ronaldo, Suárez, Lionel Messi en Ruud Gullit. De gelijkmaker in blessuretijd kwam van de voet van 'Feyenoorder' Paul Pogba.

Roda JC won met 5-0 van FC Twente en zou weleens een gooi naar de landstitel kunnen doen. Het 'echte' Roda JC heeft één kampioenstrofee in de prijzenkast: voorloper Rapid JC werd in 1955-56 landskampioen. PEC versloeg NAC met 4-0. PSV was met 4-3 te sterk voor Heracles. Excelsior won de Rotterdamse derby tegen Sparta met 3-2.

De clubs in de Eredivisie willen met de gamers een jonger publiek bereiken. Ze hebben allemaal één of meer gamers onder contract. De wedstrijden zijn te zien op FOX Sports en YouTube. De clubs spelen dit seizoen allemaal twee keer tegen elkaar, net als in de Eredivisie. De winnaar van de eerste seizoenshelft neemt het daarna op tegen de winnaar van de tweede seizoenshelft om de landstitel.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.