Bladen

Opnamen GTST verstoord door neushoorns

19-11-2012 12:50

Goede Tijden, Slechte Tijden speelt zich de komende weken in Zuid-Afrika af, waar de familie Bouwman op vakantie is om de sfeer in het gezin wat op te krikken. De opnames zijn al afgerond, en de crew heeft gemerkt dat filmen op lokatie iets anders is dan veilig in de studio. Op een gegeven moment moesten ze zelfs vluchten voor neushoorns.

“Tijdens een scène stonden opeens tien neushoorns achter ons,” vertelt actrice Cynthia Abma in Spits. “Opeens zegt de parkwacht heel stoer: ‘als ik het zeg, direct terug naar de auto’. Het is dus gebeurd dat we met zijn allen achter een Jeep moesten wegkruipen omdat een neushoorn toch wel iets te dichtbij kwam.”

Abma, die Bianca speelt in de serie, moest bovendien een scene spelen met twee kleine witte leeuwenwelpjes. “Onze regisseur zei dat ik maar een beetje moest improviseren. Kruipt er opeens eentje wel heel letterlijk bij me op schoot. Toen dacht ik even: die tanden zien er van dichtbij wel erg scherp uit. Als het je dan evengoed lukt om een mooie opname te maken, geeft dat zo’n kick.”

AL met al heeft de actrice wel van het tripje genoten. “Iedereen van de cast wil graag naar het buitenland. Toen ik hoorde dat we met ons vaste clubje gingen, vond ik het te gek. Zuid-Afrika stond absoluut nog op mijn verlanglijstje.“