Bladen

Badr Hari bezoekt Amsterdam ArenA met rechters

10-12-2012 17:48

Rechters die zich bezighouden met de strafzaak tegen Badr Hari bezoeken dinsdag met de kickbokser de Amsterdam ArenA. Zij zullen daar de skybox bekijken waar op 8 juli zakenman Koen Everink ernstig werd mishandeld. Badr Hari geldt als hoofdverdachte in die zaak. De vriend van Estelle Cruijff zal bij de zogeheten schouw van de rechtbank aanwezig zijn.

Everink liep zwaar letsel op toen hij in de skybox tijdens Sensation werd afgetuigd. Het bezoek aan de Arena gebeurt op voorstel van het Openbaar Ministerie, dat op de plaats van het misdrijf getuigenverklaringen wil controleren.

Niet openbaar
Het rechterlijke bezoek aan het stadion is niet openbaar; journalisten kunnen er niet bij. Na afloop van de schouw begeeft de rechtbank zich naar het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam voor een aansluitende zitting in de zaak.

Behalve van de mishandeling van Everink wordt Hari verdacht van nog een reeks geweldsmisdrijven. Vorige maand schortte de rechtbank het voorarrest van de vechtsporter op, maar enkele dagen werd deze beslissing teruggedraaid toen bleek dat Hari zich niet aan het als voorwaarde gestelde horecaverbod had gehouden en dat hij contact had gehad met twee getuigen.

ANP/DeJaap