Ronald Koeman is graag nodig

25-02-2013 19:30

Bartina Koeman (52) hoorde in 2010 dat ze borstkanker had. Dit na altijd gedacht te hebben dat haar zoiets nooit zou overkomen. “Dus dat die verdikking in mijn borst kanker bleek, was een enorme shock,” zegt zij in LINDA.

Ze huilde naar eigen zeggen een bad vol tranen. “Ik begon met yoga, mediteren, kaarsjes branden. Alles om rustig te worden.” Ze werd met haar neus op de feiten gedrukt, en had naar eigen zeggen zo’n hectisch leven dat dat nooit eerder was voorgekomen.

Bartina zegt zichzelf door de ziekte beter te hebben leren kennnen. “Ik geniet meer van het leven, ben veel minder onrustig en geïnteresseerder in anderen.” Ze vroeg zich tijdens haar ziekte en herstel soms af hoe Ronald het met haar volhield. “Ik was niet de gezellige, sterke vrouw die ik altijd voor hem had willen zijn.” Ze zegt in het blad dat ze zich nu beseft dat mannen dit soms ook nodig hebben; dat ze weten dat ze belangrijk voor je zijn. “Nog steeds roep ik vaak tegen hem: Schat, ik heb je zo nodig!” Bartina zegt dat haar man, ex-topvoetballer en huidig Feyenoord-trainer, dat heerlijk vindt.