Bladen

´Armstrong was beste van alle gebruikers´

06-03-2013 08:39

Goedemorgen, het is bijna lente en er is nieuws. Dit is het ochtendgebed van ThePostOnline.

 

Kunstfondsoplichter zegt: ‘Ze gaven me de kans’

Bizarre email uit Thailand. De Volkskrant kreeg contact met Clemens K, de meesteroplichter die als boekhouder 15,5 miljoen euro kon wegsluizen uit het BKR fonds. De voortvluchtige K. heeft een verklaring voor zijn criminele gedrag. De reden voor de grote digitale roof was dat het fonds hem toegang gaf tot volgestorte pensioenpotten en hij zich mocht bemoeien met de opbouw van de oudedagsvoorziening van een oud-directeur. Hij zegt eigenlijk; ik kon het niet weerstaan.

Emir koopt Grieks eiland

Het onbewoonde eiland Oxia is niet langer Grieks, maar in handen gevallen van de emir van Qatar. Hij lag er al eens voor anker met zijn superjacht. Volgens de website Private Islands is het een ‘solide zakelijke investering met onbegrensde mogelijkheden.’

Loek Hermans van Meavita zegt: shit happens

De oud-bestuurder zegt het natuurlijk net even anders. maar dit is wel ongeveer wat de oud-voorzitter van raad van Toezicht van Meavita bedoelt. Loek Hermans moest toezicht houden op de zorgverzekeraar, maar dat deed hij onvoldoende, aangezien er veel premiegeld verdween naar vage projecten, onder meer naar subtropische BVs op Bonaire. Hermans heeft 18 bijbanen. “Ik doe veel, niet alles gaat even goed”, zegt hij tegen De Volkskrant.

Salesafdeling Revu kon Holleeder niet verkopen

Erik Noomen is hoofdredacteur van Revu en vertelt aan De Volkskrant dat er niet één extra advertentie extra is verkocht naast de column van Holleeder. “Ik heb bij onze salesafdeling echt allemaal suggesties doorgegeven, van levensverzekeringen tot scooterfabrikanten. Op een bepaald moment zei ik: ‘Misschien moet je Schoemacher of een andere plastische chirurg vragen voor een advertentie voor een neuscorrectie.”

‘Armstrong was beste van alle gebruikers´

Het duurde even, maar Michael Boogerd heeft ook dope gebruikt. De oud-wielrenner pakte de camera (van de NOS) voor een biecht. Twee  kranten (NRC en De Telegraaf’) kregen EXCLUSIEF zijn verhaal. Tien jaar lang was hij gedrogeerd. Nu heeft Boogerd spijt in veel opzichten: ‘Ik heb spijt dat ik in deze cultuur wielrenner ben geweest. Ik heb spijt dat ik die cultuur in stand heb gehouden. Ik heb spijt dat ik nooit mijn vinger heb opgestoken en heb gezegd: dit kan zo niet langer. En ik heb spijt dat ik in deze periode wielrenner ben geweest. Ik had het liever in een andere periode gedaan.” Peter R. de Vries reageert vrolijk cynisch op de bekentenis: ‘Eens temeer blijkt: #Lance was verreweg de beste van alle gebruikers!’

Meer muziek verkocht, maar stuk minder dan ooit

Dit staatje even goed bekijken. Het brengt goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er in 2012 meer muziek is verkocht dan in 2011, een trendbreuk na dertien jaar van afnemende opbrengsten. Het slechte nieuws is. In verhouding met vroeger stellen de muziekaankopen nog altijd weinig voor.

Mooi Joods naakt

Playboy gaat niet lekker, net als de muziekindustrie. Maar in Israël wel. Daar lanceert Hugh Heffner een Hebreeuwse editie.

Bouwleed bij Ballast

Bestuurder Romeo Malizia van bouwbedrijf Ballast Nedam legt per direct zijn functie neer. Hij kan zich niet vinden in het voorgenomen beleid van het bedrijf. Vrijdag komen de jaarcijfers. Dat wordt dan fijntjes stofkammen in de jaarrapportage op zoek naar oorzaken.

Chris Klomp en Pauw kibbelen over Marco Borsato

Jeroen Pauw twittert aan Chris Klomp: “Wat is er mis met iemand die zijn bekendheid ‘gebruikt’ om aandacht te vragen voor serieuze zaken? Marco Borsato #ErgerJeNiet.” Klomp reageert terug: “Marco Borsato. Ontwikkelingshulp. Waar moet ik beginnen? #erger.” Klomp gelooft niet in glamourengagement. “Dat kan iemand die echt ter plaatse met de poten in de modder staat ook. Als er redacties zijn die dat willen zien.”

Regiojournalist meldt brand

Hear, Hear, Chris Klomp. Ooit hadden we  regioverslaggevers bij kranten, nu is er Dichtbij.nl, de nieuwssite die mede wordt gevuld met bijdragen van vrijwillige journalisten. Eentje meldt een brand hedenochtend: “HAARLEM – Aan de Tingietersweg op het industriegebied Waarderpolder in Haarlem is woensdagochtend rond 6.20 uur brand uitgebroken in een pand. De vlammen sloegen al snel uit het pand.”