Weten & Tech

Bert Dorenbos: Christenen hebben last van virus

19-04-2013 15:58

U heeft er misschien niet op gelet, maar vandaag, 19 april, is de sterfdag van Charles Darwin. Tijd voor Bert Dorenbos om weer eens wat standpunten te debiteren. Dorenbos ageert tegen het ‘evolutievirus’ dat volgens hem nu ook in christelijke kring doordringt, zo meldt CIP (Christelijk Informatie Platform). Volgens hem gaat de evolutietheorie steeds meer “op een ideologie lijken”.

“Big Bang is onmogelijk”

De kritiek van Dorenbos -bekend van de stichting ‘schreeuw om leven’– richt zich niet alleen op het steeds verder doordringen van de evolutietheorie, maar ook op de inhoud. Tenminste, in ieder geval op datgene dat hij zelf de evolutietheorie toedicht:

Dus de theorie van de ‘big bang’ is eveneens onmogelijk waardoor de basis van de evolutietheorie alleen al op grond van deze twee universele natuurwetten is weggeslagen.

Het zwakke wordt verdrongen, sterft af en het nieuwe, sterke overleeft en voert de boventoon. Evolutie gaat uit van het principe van de sterkste. The survival of the fittest. Alles wat zwak is, moet je zo snel mogelijk elimineren[..]

Hij omschrijft verder de opkomst van het creationisme als een tegenpool van de “godloochenende evolutietheorie”. De schepping van hemel en aarde heeft volgens Dorenbos ook letterlijk in zes dagen plaats gevonden, gevolgd door één rustdag, waarmee hij wederom de evolutietheorie links laat liggen in zijn behandeling van juist ‘het evolutiedenken’.