TPOok!

 
Buitenland

Franse ministers boycotten Tariq Ramadan in Italië

Filosoof zorgt voor controverse op EU conferentie

Twee Franse ministers hebben aangekondigd donderdag niet aanwezig te zullen zijn in Florence bij een bijeenkomst van de Europese Unie omdat Tariq Ramadan er ook zal zijn. De Zwitserse filosoof is een van de bekendste moslims in Europa en raakte eerder in opspraak wegens zijn extreme uitingen over o.a. homo’s en steniging van vrouwen.

Toekomst

De Franse ministers willen met hun afwezigheid voorkomen dat het ‘lijkt alsof Frankrijk Ramadan steunt’. Jose Manuel Barroso is donderdag wel aanwezig in Florence, waar gediscussieerd zal worden over de toekomst van de Europese Unie. Ramadan is als islamexpert lid van meerdere commissies voor zowel het Europees Parlement als de Europese Commissie.

Ramadan, die nu in Oxford werkt als islamoloog, heeft een tijd aan de Erasmus Universiteit gedoceerd als hoogleraar en raakte daar in opspraak wegens zijn exorbitante salaris. Als bruggenbouwer voor de gemeente Rotterdam kreeg hij veel kritiek. In Nederland lag hij in de clinch met o.a. de Gay krant, VVD, CDA en de gemeente Rotterdam.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.