Bladen

Loek Hermans heeft een Heleen Mees probleem

05-07-2013 08:42

Vrijdagochtend, daar is ie weer, uw ochtendgebed.

Nederland duur? Leven in China is pas prijzig

Ambities kosten geld en dure scholen nog meer. De huizenprijzen in China knallen omhoog omdat ouders in de omgeving van goede scholen willen wonen.

Loek Hermans heeft last van ex-minnares

Geen stalking, maar wel keiharde wraak. Tatjana Sormaz claimt dat VVD-senator Loek Hermans haar een goede baan in het vooruitzicht stelde toen zij een affaire met hem zou hebben gehad. Maar de knappe brunette bleef na het verbreken van de relatie met lege handen achter, stelt Elsevier. Nu doet ze haar verhaal in het weekblad. Hermans ontkent alles.

Moszkowicz ruilt telefoon in met naaktfoto’s

Geen Heleen Meesje, maar wel gênant. Althans, dat beweert De Telegraaf. Advocaat Robert Moszkowicz, de broer van Bram, ruilde een telefoon in en vergat gegevens te wissen, onder meer naaktfoto’s en vertrouwelijke informatie over rechtszaken.

Waterdichte telefoon met matige batterij

Welke telefoon moet je dan nemen? Samsung heeft nu een nieuwe waterdichte telefoon. Prachtig, maar die batterij….De kans dat je het ding per ongeluk in de wc laat vallen is nog altijd groter dan dat de stroom het langer doet dan een uurtje of zes.

Pakistan krijgt 5,3 miljard van Christine Lagarde

Het IMF leent Pakistan 5,3 miljard de vastgelopen economie vlot te trekken. De bodem van de schatkist komt in zicht. Snel, een beetje, want ook hier is de nood hoog. De salarissen moet wel worden betaald.

FD is eindelijk eens boos op bestuurders

De meest roze krant van Nederland gromt. De hoofdredactie van het FD valt -terecht – de ex-bestuurders aan van het Erasmus Medisch Centrum. Lekkere aanklachtjournalistiek in bittere woorden. ‘Terwijl het EMC nota bene een van de omvangrijkste bouwputten in Nederland financiert, wist de organisatie door haar automatiseringsproblemen niet hoeveel geld erin en eruit ging, blijkt uit vertrouwelijke documenten. De combinatie is explosief: een megabouwproject — altijd al lastig te managen — samen met zwarte schermen of onjuiste cijfers. Omdat het EMC voor een groot deel met publieke middelen wordt gefinancierd, zou verwacht mogen worden dat er open en transparant verantwoording wordt afgelegd over de besteding van dat geld, en al helemaal als het geld aan een mislukking is uitgegeven. Van die openbare verantwoording valt echter weinig te merken.’

Hoe word ik een personal brand?

U moet uzelf een beetje aanprijzen in deze tijd. Niet altijd leuk. Kapitalistenmagazine Forbes helpt u.

Adverteren is dood, leve de nieuwe marketing

Adverteerders die over adverteren praten, het is altijd behoorlijk saai, want vaak logisch. Denkt u ook toch? Think twice. Hier nog een paar lessen hoe het beter kan.

Meindert Fennema schrijft goed pro-Europa verhaal

Meindert Fennema is een ongelofelijke linkse betweter, maar heeft een goed punt als hij over het Europese project schrijft. Dat we nu even niet zo lekker gaan, zegt niet dat er niets is bereikt natuurlijk. Spanje en Italië waren de corrupte sukkeltjes van Europa en zijn nu volwaardige partners. De geknechte ex-communisten doen lekker mee. ‘Men kan over de invoering van de Euro van mening verschillen, maar het idee dat het Europese project mislukt is historisch gezien hilarisch. De tegenstanders van de euro zijn anarcho-nationalisten. De Duitsers noemden dat vroeger Kleinstaaterei.

GTST is populair omdat het net echt is

Een belangrijke reden waarom Goede Tijden Slechte Tijden zo goed blijft scoren, is dat de serie geloofwaardiger is geworden, analyseert Ruud Feltkamp. Ruud, die in de serie Noud Alberts speelt, vertelt dat er een Amerikaanse producer werd ingevlogen die heeft gekeken naar wat er beter kon. “Daaruit is bijvoorbeeld gebleken dat we de doelgroep moesten verkleinen en dat de verhaallijnen realistischer moesten. Dus geen ongeloofwaardige wederopstandingen uit de dood meer, maar realistische verliefdheden en andere herkenbare problemen. Dat is denk ik het belangrijkste geweest, waardoor het nu zo dicht bij de mensen ligt.’