Binnenland

Prio Rood: hittetsunami rolt naar u toe

22-07-2013 16:31

Schokkend nieuws: de kans dat een heuse hittegolf donderdag aanstaande rond het middaguur een feit is, staat nu al op 80 procent. Dit meldt een woordvoerder van Weeronline.nl.

Ook weerman Dennis Wilt, wie kent hem niet, gaat van een hittegolf uit.

Dit betekent extra werk voor de hitteplanners en vooral voor de komkommerjournalisten die nu dagen lang dit bijzondere feit zullen moeten verslaan.

Wat kunt u de komende dagen zoal verwachten:

Bij het NOS Journaal standaard de eerste zes minuten leuke maar extreem correcte ditjes en datjes over de hitte in Nederland. Met name de verslaggevers binnenland en de medewerkers van Teletekst zullen hun best doen u zo ludiek mogelijk op de hoogte te houden van het warme weer.

Peer Ulijn

U moet niet gek opkijken als u Peer Ulijn in zwembroek voorbij ziet komen (hihihihohohohahaha) of Kysia Hekster in zomerjurkje treft die een verdomd leuke repo maakt over hoe de Oranjes door de jaren heen de de hitte hebben gevierd.

RTL Nieuws zal vooral online losgaan op de iPad-app, met dagelijks een verse stroom ingezonden foto’s van gezellige Almeerders in de tuin, twitpics vanaf het strand en foto’s van katten en honden die uitgeput liggen te bakken in de zon. Uiteraard inclusief liveblog om de hitte van seconde tot seconde te kunnen verslaan.

RTL New York-verslaggever Erik Mouthaan zal in een zeventiendelige videocolumnreeks uitleggen wat een hittegolf in New York betekent en hoe de New Yorkers daar al jaren mee omgaan.

BBQ

Editie NL en Hart van Nederland zullen sowieso volledig in het teken staan van De Hittegolf 2013.

Inclusief uitgebreid verslag van de hitte (van minuut tot minuut) vanaf het strand en diverse pretparken in Nederland en natuurlijk heel veel barbecuetips met Piet Paulusma vanaf een gezellige camping.

DWDD en Pauw & Witteman zijn helaas met reces, anders had u zeker kunnen rekenen op de aller-aller-allerbeste deskundigen inzake hitte, warmte, weer, klimaat, Ali B. en Jan Mulder.