Bladen

Waarom Sabia haar zwangerschap verzweeg voor Albert

07-08-2013 09:22

Wat staat er op het nieuwsmenu? Tien zaken die u niet mag missen.

Dijsselbloem moet beter boekhouden

De boekhouding bij de rijksoverheid is een warboel, constateren interne accountants. Een bedrag van 472 miljoen euro is vorig jaar niet volgens de regels uitbetaald aan instellingen, bedrijven en particulieren. Van 2 miljard is onduidelijk of het correct is uitgegeven, blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad.

Afdingen op de Wallen

Het klopt dus! Het Parool (papieren editie) heeft proefondervindelijk aangetoond dat de prijzen voor prostitueebezoek onder druk staan. De krant klopte op het raam, en kon al voor 20 euro een beetje liefde kopen op de Wallen. Ook een rendez-vous zonder condoom staat op de menu kaart: ‘Voor een prikkie zonder jassie.’

Oerknal ontkenner wordt aangepakt

Ruzie tussen natuurkundigen. Erik Verlinde, een hooggeleerde theortische fysicus, twijfelt aan het verhaal van de oerknal. Klopt niet, zegt hij, omdat hij er ‘geen goed gevoel’ bij heeft. In De Volkskrant slaat sterrenkundige Edward P.J. van den Heuvel terug met een ingezonden stuk. ‘Hij zou toch moeten weten dat vrijwel alles in de moderne theoretische natuurkunde tegen ons gevoel indruist, maar toch waar is.’

Waarom probeerde Sabia zwangerschap te verbergen?

Raar stel, die Rafael en Sabia. Iedereen kon zien dat er in de buik van de nieuwe vriendin van Van der Vaart een voetbal begon te groeien, maar die twee bleven maar ontkennen bij RTL Boulevard. Waarom? Het Duitse blad Closer had een ja-het-is-waar quote en zeer veel bewijs beelden. Verdorie, nou blijkt Sabia toch zwanger, vertelt ze aan Privé. Gefeliciteerd Sabia, waarom deed je zo krampachtig? We hebben hier ook internet.

RTL neemt Videoland over

RTL wil geld gaan verdienen met betaal-tv. Het neemt het in verval geraakt Videoland over om een grote speler te worden. RTL wil met Videoland films en series op aanvraag aanbieden en volgt daarmee andere spelers als UPC, Ziggo en Pathé Thuis. Tipje: doe niet alsof de consument gek is. Net als met het nieuws over de Sabia’s zwangerschap. Nogmaals: we hebben internet. We weten dat je films ook gratis of via slinkse wegen kan downloaden.

Wat gaat Bezos doen met Washington Post?

Behalve zeggen dat-ie gaat innoveren bij The Washington Post. Misschien moeten we domweg niet onderschatten wat een ego met mensen kan doen. Je kunt een zeiljacht kopen, of een paar huizen… of een krant. Denk eens langs deze lijn als je bedenkt waarom een internetmiljardair een verliesgevend dagblad van stand aanschaft. Dave Pell maakt er al een meesterlijke grap over.

Amerika suet Bank of America

De een na grootste bank van de Verenigde Staten moest al eens 45 miljard boete betalen vanwege haar lakse houding bij het verstrekken van riskante hypotheekleningen. Daar komt nu nog een claim van 850 miljoen dollar bij.

‘Koude Oorlog nog steeds niet afgelopen’

De Pacifistisch Socialistische Partij, een partij die opging in Groen-Links, had soms heerlijk logische gedachtes: als je wapens uitbant, kun je mekaar ook niet uitmoorden. Tegenwoordig vind je deze vredesduiven ook terug bij de SP. In Trouw constateert SP-er Karel Koster dat de Koude Oorlog nog steeds voortduurt vanwege de wapenwedloop. ‘Momenteel – 24 jaar na de val van de Berlijnse Muur – worden nog steeds duizenden kernwapens gereed gehouden voor lancering binnen een kwartier. In een tijd van opnieuw oplopende spanningen tussen de atoommachten, zoals nu bijvoorbeeld rond Syrië of rondom de opstelling van het raketschild, is het voortbestaan van zo’n afschrikkingssituatie een existentieel gevaar voor de wereld.’

Gijp heeft gelijk

Tuurlijk worden er in de kleedkamer homograppen gemaakt, maar die worden ook gemaakt over negers, vrouwen, de Paus, ja eigenlijk over iedereen. Dat zegt niet dat een homo niet welkom zijn. Robbie Rogers van LA Galaxy vertelde dat hij homo was, en zijn spelers reageerden opvallend mild: so? Gijp heeft gelijk. Voetballers zijn misschien een tikje lomp, maar niet anti-gay. (fragment in BNN Today, vanaf 21.50).

Mannen vallen sneller af dan vrouwen.

Omdat ze liever praten over fit worden dan zeuren over diëten. Zegt een onderzoeker in The Wall Street Journal.