TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Taakstraf voor De Roy van Zuydewijn

Schuldig aan opmaken valse factuur van een ton

Edwin de Roy van Zuydewijn heeft een taakstraf van 100 uur opgelegd gekregen. De rechtbank in Amsterdam achtte hem schuldig aan het opmaken van een valse factuur van 238.000 gulden. Dat is ruim een ton in euro’s.

Geld wegsluizen

De ex-man van prinses Margarita declareerde het bedrag in 2001 bij bedrijf Capelse Maasoever, dat speciaal was opgericht om geld weg te sluizen. Het OM vervolgt hem als een van de kleinere verdachten in de vastgoedfraude rond Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds.

Lager dan de eis

De straf viel lager uit dan de eis van het OM. Die wilde dat De Roy van Zuydewijn een werkstraf van 240 uur zou krijgen én 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Mocht hij besluiten om de taakstraf niet uit te voeren, dan wachten hem 50 dagen achter de tralies.

Geen commentaar

De Roy van Zuydewijn heeft altijd ontkend schuldig te zijn. Hij was vandaag niet aanwezig in de rechtbank en wilde desgevraagd geen commentaar geven aan ThePostOnline.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.