Bladen

Obama stopt met betalen van 800.000 ambtenaren

01-10-2013 09:09

Wat heeft u gemist vannacht en vanochtend? Hier is uw portie nieuwsvitaminen om de dag mee te starten.Obama sluit regering

Voor het eerst in twee decennia stopt de Amerikaanse overheid met het betalen van salarissen aan ambtenaren. Het geld is op. Politici zijn het niet eens over budget-kwesties dus gaat de geldkraan dicht, meldt The New York Times. ‘The impasse meant that 800,000 federal workers were to be furloughed and more than a million others would be asked to work without pay. The Office of Management and Budget issued orders shortly before the midnight deadline that “agencies should now execute plans for an orderly shutdown due to the absence of appropriations” because Congress had failed to act to keep the federal government financed.’

Bij reuzenpanda gaat het licht uit!

Als je dierennieuws kan brengen, moet je dat niet nalaten. Eelco Bosch van Rosenthal, het wakkere Kuifje van Nieuwsuur, ontdekte dat de camera op de reuzenpanda in The National Zoo in Washington op zwart is gegaan. Zijn dit de eerste tekenen van de rigoureuze bezuinigingen van Obama bij de overheid?

Huilen om reuzenpanda

Nogmaals: als je dierennieuws, desnoods van een dag oud, kan brengen, moet je dat niet nalaten. Lin Ping, een reuzenpanda, is uit Thailand vertrokken om een vriendje te zoeken in China. Het land rouwt, meldt De Volkskrant van België.

Is het tweede van Milan sterker dan het eerste van Ajax?

U heeft de plicht om optimist te zijn, zei de filosoof Popper eens. Bij Ajax zijn ze Popperianen. Frank de Boer gaat ervan uit dat hij wint van de Italianen vanavond. In Het Parool legde hij uit dat hij een groot deel van de AC Milan selectie niet eens kent. René van der Gijp, kritisch volger van het vaderlandse voetbal, meent dat er uitgerekend vandaag een kans bestaat om toe te slaan. ‘Ze komen met het tweede elftal’, zei hij in VI. Het tweede van Ajax verloor gisteravond zelf overigens van FC Volendam. Robert Mühren, de neef van de onlangs overleden Volendamse Ajacied Gerrie Mühren, sloopte Jong Ajax.

Economie is belangrijkste

Wat vinden we echt belangrijk? Wat er op ons bankrekening staat! De economie en het eigen inkomen zijn voor Nederlanders op het ogenblik belangrijker dan sociale vraagstukken als veiligheid, criminaliteit en integratie. Voor het eerst sinds het begin van de crisis (2008) wordt de economie boven aan het lijstje nationale problemen geplaatst, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Niemand wil iets gemeens zeggen over Hillary

Dus, stopt CNN documentaire maker Charles Ferguson met het maken van een film over de ex-minister van Buitenlandse Zaken. ‘But when I approached people for interviews, I discovered that nobody, and I mean nobody, was interested in helping me make this film. Not Democrats, not Republicans — and certainly nobody who works with the Clintons, wants access to the Clintons, or dreams of a position in a Hillary Clinton administration. Not even journalists who want access, which can easily be taken away.’

Dijsselbloem negeert gevaar derivatenleningen semi-overheid

CDA kuitenbijtertje Pieter Omtzigt vindt dat Jeroen Dijsselbloem ons verkeerd voorlicht over de gevaren van riskante derivatendeal die semi-overheden hebben gesloten. De situatie bij een Noord-Brabants slibverwerkingsbedrijf noemt hij ‘een tijdbom.’

Hoe Zuid-Afrika het brein Westgate aanslagen liet ontsnappen

Samantha Lewthwaite kon ongestoord drie jaar in Zuid-Afrika wonen terwijl de geheime dienst haar verdacht van banden met de terreurbeweging al-Shabab. Samantha Lewthwaite is vermoedelijk de bedenker en organisator van de terroristische aanslagen in het winkelcentrum Westgate in Nairobi. Bij de aanslagen kwamen 150 mensen om het leven. Lewthwaite werd al drie jaar in de gaten gehouden door de geheime dienst van Zuid-Afrika waar ze onder een valse naam, Natalie Webb, van 2009 tot 2011 woonde. In 2011 verliet ze het land als Natalie Webb.

De correspondent van De Volkskrant tikt Reuters over

Sywert van Lienden twittert een reden waarom je geen abonnement meer nodig hebt op De Volkskrant. De correspondent in China tiept een oud-Reuters bericht over dat we al konden lezen op de digitale snelweg.

‘We Are Googling the New York Times to Death’

Video Killed the Radiostar, zongen The Buggles in 1979. Het is 35 jaar later, en het internet vermoordde de journalistiek. Fout gedacht! Die treurende tiepgeiten bij de grote kranten die huilen over het einde der tijden moeten stoppen. Het gaat prima met de journalistiek, alleen niet in oude vormen.