Bladen

Bijlmer eist een Zwarte Piet verbod

30-10-2013 07:24

Wat gebeurde er allemaal? ThePostOnline zag, keek en selecteerde weer uw ochtendgebed. 

Te arm of te rijk om ondernemer te zijn?

Mooie vraag. Wanneer begin je voor jezelf? Wetenschappers zijn er niet uit. Een nieuwe studie suggereert dat de perfecte basis om ondernemer te worden is als je afkomstig bent uit een gezellig middenklassemilieu. Vivek Wadhwa, een Indiaase-Amerikaanse technologie entrepreneur en academicus, interviewde 550 oprichters en concludeert: ‘To succeed you need both the motivation and the connections. If you come from a very rich family, you will have advantages but I would argue you have less motivation [to start a business.’

Geld geven aan allerarmsten is goed

Een optimistische studie toont aan dat geld geven aan de allerarmsten geen zinloze investering is. Cynici die menen dat ontwikkelingshulp niet meer is dan morele aflaat is van schuldbewuste mensen in het Westen vergissen zich: elk gegeven euro levert iets op. En vooral: ga geen voorwaarden verbinden aan de gift, juist dan telt elke geïnvesteerde euro.

VVD wil academici voor de klas bij VWO

De VVD kijkt naar het Finse schoolmodel. Als je slimme mensen voor de klas zet, worden de kinderen vanzelf ook slimmer. Kamerlid Duisenberg, de zoon van de sociaal-democratische oud-bankpresident Wim Duisenberg, wil dat in de hoogste klassen van het vwo alleen nog les worden gegeven door docenten met een universitaire opleiding. De liberaal wil dat leerlingen die worden voorbereid op een universitaire studie les krijgen van leraren die al zo’n achtergrond hebben.

De Bijlmer verklaart gebied Zwarte Pieten vrij

Het is zover. Zwarte Piet wordt officieel verboden in Amsterdam Zuid-Oost. Een motie die het dagelijks bestuur verbiedt om een vergunning te verlenen aan de Sint-optocht kreeg een meerderheid. Voorstemmers waren PvdA, D66 en Christen-Unie. Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema gaat de motie waarschijnlijk wel negeren.

De wijn raakt op

Als u thuis komt van een dag werken en denkt ‘er is niet genoeg wijn op aarde om deze dag te vergeten’ dan is dat niet alleen een logische wensgedachte, maar ook een correct aanname. We zuipen te veel wijn. We kunnen er niet tegen produceren. Vooral Amerikanen en Chinezen zorgen voor het grotere vraag.

Ambtenaar die lekte over verdachte moskee-internaten ontslagen

De ambtenaar die wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke documenten over illegale en onveilige moskee-internaten, is per direct ontslagen door zijn werkgever, de gemeente Rotterdam. Hij ontving maandag een ontslagbrief waarin hem door de gemeente ‘ernstig plichtsverzuim’ wordt verweten.

Nationaal schoolontbijt is ‘ongezond’

Zegt een zichzelf veel te serieus nemende organisatie die Foodwatch heet. Volgende week schuift Koningin Maxima weer ergens aan en dan hapt ze mee met kinderen. Foodwatch vraagt 15 seconden van uw aandacht en stampen nu rond. Dat schoolontbijt is slecht, meent Foodwatch, omdat (en nu komt het) er onder meer margarine en Hagelslag werd geserveerd. ‘Als het doel echt is om te benadrukken hoe belangrijk een gezond ontbijt is, waarom worden er dan geen groente en fruit aangeboden?’

15 leugens die u graag vertelt

Leukste lijstje van de afgelopen uren komt – natuurlijk – van Buzzfeed.

Banksy maakt een nazi-schilderij

Hoe ziet de banaliteit van het kwaad eruit op het witte doek? Nou, zo!

Kanye West is een onzekere lieve jongen

Kanye West een pompeuze arrogante rapper? Helemaal niet. Kanye West is een onzekere jongen. Toen hij zijn meisje Kim Kardashian vroeg om te trouwen, was hij helemaal de weg krijt, zei hij. We geloven helemaal niks van deze aanstellerij, maar het is goed voor je imago.