Binnenland

Miley Cyrus rookte tijdens MTV EMA, dat MAG dus niet!

11-11-2013 17:49

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil met de directie van de Ziggo Dome praten, nadat popster Miley Cyrus zondag tijdens de MTV EMA op het podium had gerookt. “We willen kijken wat ze hebben gedaan om dit te voorkomen”, zei een woordvoerder van de NVWA maandag.

Of er verder nog stappen zullen worden genomen, hangt af van het gesprek met de directie van de Ziggo Dome.

De NVWA wilde eerder de VPRO een boete van 600 euro opleggen omdat cabaretier Hans Teeuwen eind juli een sigaret rookte in het programma Zomergasten en dat is in strijd met het recht op een rookvrije werkplek, vindt de NVWA.

Mocht de NVWA verdere stappen ondernemen dan zal worden gekeken naar bewijsmateriaal zoals een asbak, peuken en as. Het is niet bekend of mannen in witte pakken de plaats delict inmiddels hebben afgezet.

Overigens onderneemt de NVWA niet zomaar actie tegen roken op de werkplek. Pas als er “voldoende signalen uit de maatschappij komen” onderneemt de NVWA actie tegen rookmisdadigers.

De NVWA is een serieus onderdeel van uw Rijksoverheid. Naast het tegengaan van de gruwelijke misdaad die roken heet, doet de NVWA ook andere dingen die goed zijn voor u en anderen.

ANP/TPO

P.S.
Excuses. We wilden dit bericht écht neutraal brengen maar het ging toch weer mis.