Bladen

Minister Kamp gelooft in snel herstel van economie

21-01-2014 08:53

Uw ochtendgebed op dinsdag.

Koerdistan Jihadisten wachten op een tegenstander

Jens Franssen is de Arnold Karskens van de Belgische radio en hij ligt aan de grens met Koerdistan en Syrië. Het ziet er groen en vredig uit daar. Aan het front gebeurt niks. Nog niks. Ook de verslaggeefster van The Washington Post, die op weg is naar de conferentie over Syrische vrede in Geneve en Montreux, twijfelt ernstig of  het rustig blijft deze regio.

Hoe start je een start-up?

Door gewoon te beginnen en door sommige zaken juist niet te doen. ’Today the world has the capacity to build almost anything imaginable’, beschrijft The Economist. ‘The big question of our time is not ‘can it be built?’ but ‘should it be built?’. Staying lean certainly helps to refine founders’ ideas, but to industrialise the rapid creation of companies they need something else: accelerators.’

Europese liberalen kiezen niet voor Rehn

Jammer. Niet de nuchtere Euro-Fin Olli Rehn wordt de liberale kandidaat om de nieuwe Eurovoorzitter te worden, maar de Belgische Eurofiel Guy Verhofstadt. Rehn is ‘voor een van de andere belangrijke EU-functies, voornamelijk op het vlak van economische zaken en buitenlands beleid’. Het prijsschieten van de Eurohaters zal nog makkelijker worden.

Timmermans praat weer eens Frans

Luister even naar dit fragment. Weer doet hij een Ivo Niehetje. Onze minister van Buitenlandse Zaken geeft commentaar op het ’fantastische’ bliksembezoek van de Franse president Hollande en kan het niet laten om zijn talenknobbel te etaleren. Want hoe spreken we Danone uit? Exact. En Lancôme. Precies. Zeg het nog eens. Formidable, n’est pas?

Studentenhuis Leiden ontruimd

Corpsballen in kamerjas met een Apple Macbook onder de arm. Op de straat, ergens in Leiden. Een studentenhuis aan de Hooigracht in Leiden is vannacht ontruimd vanwege brand. Het vuur werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 1.00 uur ontdekt. De studenten wisten zelf allemaal naar buiten te komen, toen de brandweer arriveerde stonden ze allemaal op straat. De studenten moesten de nacht ergens anders doorbrengen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Henk Kamp, de optimist

De Nederlandse economie kan op termijn terugkeren naar groeipercentages van voor de huidige economische crisis. Dat zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) vandaag in Het Financieele Dagblad. Kamp weerspreekt daarmee economen en collega-politici die ervan uitgaan dat de groei structureel lager uitkomt. ‘We komen van min 1 procent in 2013 en verwachten een half procent groei in 2014. Dat is al een verbetering van 1,5-procentpunt’, aldus Kamp. ‘We zitten volop in de overgang naar 1 à 1,5 procent groei. Dat is een mooie vooruitgang, maar we zijn nog niet klaar.’

Aandeelhouderswaakhond stoort zich aan The Wolf of Wall Street

Jan-Maarten Slagter is de waakhond van de Hollandse aandeelhouders, maar wordt ’verdrietig’ wanneer The Wolf Of Wall Street als inspiratie geldt voor vierdeklas scholieren. Twee denkfouten 1) The Wolf of Wall Street is een film en dat weten zelfs vierdeklassers 2) sommige kids worden in hun puberjaren geïnspireerd door seks, drugs en geld en gelukkig gaat dat meestal vanzelf weer over.

Assad, de martelaar

De Syrische oorlog is ook een propagandaoorlog. CNN’s Christiana Armanpour ontleedt een aantal kennelijke martelfoto’s.

Al-Qaeda actiever dan ooit

Kaartje op FT.com van vanochtend. Al-Qaeda roert zich meer dan ooit.

Schermafbeelding 2014-01-21 om 08.18.53

Vijf vragen voor Davos-gangers

De vijf vragen die de Davos-elite zich moet stellen. Dit zijn ze. Is the U.S. recovery for real? Is China going to blow up? What will the political impact of inequality be? In millennials vs. baby boomers, who wins? Technology: friend or foe?