Binnenland

Geitje kinderboerderij Artis aan gieren gevoerd

18-02-2014 17:14

Move over giraffe Marius. We hebben een nieuwe dierenrel: in Artis blijkt een geit van de kinderboerderij in zijn geheel te zijn gevoerd aan de gieren. Het karkas van de geit lag in zijn geheel in het hok van de gieren en werd door een vierjarige vaste bezoeker van de kinderboerderij geïdentificeerd. Dit meldt het Parool.

Volgens de verklaring van Artis is de geit geuthanaseerd omdat het een besmettelijk virus had opgelopen.

Artis vindt dat bezoekers moeten kunnen zien hoe het er in de natuur aan toe gaat. Bovendien is het zonde om zo’n dood geitje weg te gooien want het is prima vlees, ook voor de gieren.

‘Goed voor de snavel’

“Veel kinderen, en ouders ook trouwens, eten vlees uit een verpakking en weten niet meer waar het daadwerkelijk vandaan komt. Dat willen we graag laten zien. Verder is het gewoon gezonder voor de aaseters een dier met vacht te krijgen. Een stuk vlees afscheuren, is goed voor de snavel en beter voor de vertering”, aldus een woordvoerder van Artis tegen het Parool.

Het is niet bekend of wijlen de geit en de gieren ook een naam hebben.

Noordje, Pixel & Frimas

Op de foto ziet u ijsbeertjes. Die hebben weliswaar geen zak met geiten en gieren te maken maar ze heten Noordje en Pixel. Hun moeder heet Frimas.

IJsberen die Noordje, Pixel en Frimas heten zijn op zich al reden genoeg om een foto van te plaatsen.

Voor zover bekend zijn Noordje en Pixel niet aan leeuwen of gieren gevoerd. Wel zijn waarschijnlijk andere dieren met name aan Frimas gevoerd maar daar hoor je dan weer niemand over.