Buitenland

Franse boekverkopers naakt

21-02-2014 13:02

In Frankrijk bestaan politici die boeken willen verbieden. Waarom boekencensuur? Anders komen kinderen misschien wel in aanraking met ‘naakt’…*huiver*! En nee, de politicus in kwestie is geen religieus fundamentalist. Adieu la liberté!

Het kinderboek Everybody get Naked (Tous à poil) moet kinderen leren zich op hun gemak te voelen met hun eigen lichaam. En dat mag dus niet van een UMP-conservatief. Want naakt is vies, en vies is gevaarlijk, dus moest het boek worden verboden danwel gecensureerd. 

Klik hier voor een plaatje uit het boek (LET OP MET KINDEREN! SCHOKKENDE BEELDEN VAN GETEKENDE NAAKTE MENSEN! KAN DE JEUGD CONFRONTEREN MET DE REALITEIT! MOETEN WE NIET WILLEN!)

Volgens de politicus in kwestie is het boek “een marxistische ideologische productie” (lol).

Terug naar de Middeleeuwen

Sindsdien is Frankrijk weer terug in de Middeleeuwen en zijn onder andere boekverkopers, terecht, woest vanwege deze diep treurige pogint tot radicale schending van mensenrechten en verloochening van de verlichting en alle liberale principes van de Franse republiek. 

Uit protest gingen de boekverkopers daarom naakt, waarvan hier een foto.

Het boek is reeds een bestseller (uiteraard). Met dank aan de vrijheidshatende politicus.

Dit was een persoonlijke mening van de auteur, een stukje columnesque opinie naar de mensen toe, geen poging tot objectieve kwalitietsjournalistiek.