Doneer aan TPO
 

Advocaat Hiddema gaat op schietles en koopt een pistool

Advocaat wapent zich tegen inbrekers: 'Zonder pistool staat je voor lul'

Door: , 16:17, 07 maart 2014

Advocaat wapent zich tegen inbrekers: 'Zonder pistool staat je voor lul'

Het was geen provocatie, hij gaat het echt doen. Advocaat Theo Hiddema gaat een pistool kopen en op schietles om zich te wapenen tegen inbrekers. ‘Zonder pistool sta je voor lul tegenover een inbreker’, zegt hij in een interview met Playboy.

Hiddema neemt niets terug van zijn eerdere advies aan mensen die buiten wonen een pistool te kopen om zich te wapenen tegen ‘Oost-Europese bendes’ die de regio afstropen om woningen te overvallen. ‘Dat is geen loze waarschuwing geweest. De afgelopen tijd is het aantal woningovervallen, waarbij grof geweld wordt gebruikt, fors gestegen. Kijkt u maar de statistieken erop na.’

Doorgeladen pistool

Volgens de strafpleiter is het zelfs een kwestie van tijd voordat hij zelf ook een doorgeladen pistool onder zijn kussen heeft liggen. Daar heeft zo zijn redenen voor, onthult hij in Playboy.

‘Vorig jaar is in mijn Amsterdamse kantoor en woning ’s nachts een poging tot inbraak gedaan terwijl ik lag te slapen. Sindsdien hebben mijn ramen kogelvrij glas. En nu ben ik voornemens om een wapenvergunning aan te vragen, een pistool aan te schaffen op schietles te gaan. De kluis voor mijn pistool ligt al wel naast mijn bed. Om in een flits het pistool uit mijn kluisje te kunnen halen. En daar is niks strafbaars aan want ik handel dan uit pure zelfverdediging.’

Ficq en de goede smaak

In het interview reageert Hiddema ook op de kritiek van zijn vakgenote Bénédicte Ficq op de ThePostOnline. Volgens de advocate van Badr Hari bezoedelt Hiddema het vak van strafpleiters met zijn imago als glamouradvocaat.

Op deze site omschreef ze de ‘présence’ van Hiddema als ‘stuitend’ en schaart ze hem onder ‘dikbetaalde lieden’  met ‘dikke bolides’ die in kasten van huizen wonen. Hiddema kan slechts om deze kwalificaties schamperen.

Nuffige futiliteiten

‘Sinds die dame in mijn oogblik is verschenen, heb ik haar nog nooit op een bevlieging van goede smaak kunnen betrappen. Laat maar gaan die tobberige mevrouw. Wat moet ik verder zeggen over haar nuffige futiliteiten? Haar feliciteren dat ze een gat in de markt heeft ontdekt door zich af te zetten tegen advocaten die dure dingen doen?

Hier vindt u een vraaggesprek met Hiddema met TPO.tv 

 
 
   

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace