Binnenland

Crew Geenstijl-TV aangevallen voor Rotterdamse moskee

28-03-2014 17:22

 

Een cameraman en verslaggever van Geenstijl.nl zijn vrijdagmiddag op de openbare weg in Rotterdam aangevallen door een agressieve bezoeker van een moskee. Moskeebezoekers van de Rotterdamse Anassr-moskee wilden massaal aangifte doen tegen Geert Wilders. De televisiecrew van Geenstijl.nl was ter plaatse om verslag te doen. 

Ondanks het feit dat de verslaggever en cameraman alle recht hadden om ongehinderd hun werk te doen op de openbare weg, werden ze lastiggevallen en werd de cameraman zelfs mishandeld.

De politie moest uiteindelijk de journalisten beschermen zodat zij, op de openbare weg, hun werk konden doen.

Het is niet bekend of Geenstijl aangifte van mishandeling heeft gedaan of gaat doen. Het is ook niet bekend of daarvan ook vooraf ingevulde ‘concept aangiftes’ beschikbaar zijn.

Volgens een verslaggever van de door de overheid gefinancierde objectieve nieuwsorganisatie NOS die ook ter plaatse was, kon men spreken van ‘een gemoedelijk sfeertje‘.

De beelden die de verslaggevers van Geenstijl en enkele omstanders hebben gemaakt, lijken echter totaal niet op ‘een gemoedelijk sfeertje’.

Ook volgens RTV Rijnmond was alles koek en ei: ‘Er ontstond even een opstootje maar ernstige problemen hebben zich niet voorgedaan.’ 

Zo ziet u maar weer hoe ‘objectieve’ journalistiek soms een stuk minder objectief is dan door de ‘objectieve’ journalisten in kwestie wordt beweerd. Tevens tonen deze beelden aan dat het enorm belangrijk is, en blijft, dat zoveel mogelijk verslaggevers van media die zoveel mogelijk ‘maatschappelijke stromingen’ vertegenwoordigen ongestoord hun werk kunnen doen (al helemaal op de openbare weg).

Opdat u het nieuws krijgt waar u recht op heeft: verslaggeving van gebeurtenissen en feiten. Alle gebeurtenissen en feiten, dus ook de gebeurtenissen en feiten die even wat minder goed uitkomen.