Binnenland

Gemiddeld drie aangiftes per week van anti-homogeweld in Rotterdam

06-05-2014 12:57

Bij de politie in Rotterdam en omstreken zijn het afgelopen jaar 168 meldingen binnengekomen van mensen die vanwege hun seksuele geaardheid te maken kregen met geweld, bedreigingen en discriminatie. Dat zijn er gemiddeld drie per week. Van die meldingen kwamen er 40 binnen via het speciale meldpunt Roze in Blauw, dat de politie-eenheid Rotterdam precies een jaar geleden in het leven riep.

Historisch vergelijk niet mogelijk

Het meldpunt werkt samen met andere instanties, zoals de gemeente, hulporganisaties en belangenorganisaties als het COC. Op die manier hoopt de politie geweld en pesterijen tegen homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders effectiever tegen te gaan.
Over trends kan de politie nog geen uitspraken doen; voorheen werden dit soort meldingen niet specifiek geregistreerd. Een historische vergelijking is dus nog niet mogelijk.

Landelijk rapport

ThePostOnline publiceerde eerder dit jaar een rapport met degelijke cijfers. Ook landelijk wordt er gemiddeld drie keer per week aangifte gedaan van anti-homogeweld. Zestig procent van de aangiftes tegen anti-homogeweld worden gedaan in Amsterdam, bleek uit dat rapport. Dat komt vooral omdat daar een grote homoscene is én er actief werk van wordt gemaakt door de politie.

Lees ook:
Rapport: Gemiddeld drie aangiftes van anti-homogeweld per week

ANP/TPO