TPOok!

 
Leven

Gemaakte examens gestolen

Examens lagen in afgesloten leslokaal

Op het Buitenhout College in Almere zijn de gemaakte opgaven voor het vmbo-examen beeldende vorming dinsdagmiddag gestolen. Dit werd woensdagavond bekendgemaakt. De examens lagen in een afgesloten klaslokaal. De leerlingen moeten het examen overdoen en horen dus pas later of ze geslaagd zijn. Ze houden wel hun recht op herkansing.

Het scholierencomité LAKS zegt dat het voor de betrokken leerlingen heel vervelend is. Maar deze zaak is minder erg is dan die van vorig jaar op het Ibn Ghaldoun in Rotterdam, omdat de examens al waren gemaakt. “De diefstal heeft dus geen gevolgen voor de examens in de rest van Nederland.”

Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie bevestigt dat het examen ongeldig is verklaard. De school had melding gedaan bij de inspectie en doet aangifte bij de politie en onderzoekt ook zelf hoe het kon gebeuren. Ouders en hun kinderen worden donderdag tijdens een bijeenkomst op de school bijgepraat.

Het Buitenhout College is geschrokken van de diefstal. “Vreselijk dat dit is gebeurd. We betreuren het ten zeerste dat het voor deze leerlingen nu over moet”, zei een woordvoerster.

De examens lagen in een gesloten envelop in een afgesloten klaslokaal. De betrokken leraar had ze daar dinsdagmiddag neergelegd om ze later die middag mee naar huis te nemen om ze na te kijken. Ongeveer 1 uur tot 1,5 uur nadat hij ze voor het laatst had gezien waren ze weg. Er waren geen sporen van inbraak.

Volgens de woordvoerster van de school moet met gemaakte examens volgens de voorschriften ‘zorgvuldig’ worden omgegaan. “Dat is een rekbaar begrip, maar er is geen verplichting om ze in de kluis te leggen.”De leerkracht is ontdaan.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.