‘Aanvaller Brad Pitt krijgt straatverbod’

30-05-2014 06:37

De Oekraïense jouranlist Vitalii Sediuk, de man die Brad Pitt een klap gaf bij de première van de film Maleficent, mag de komende dagen niet bij de acteur in de buurt komen. Er is volgens TMZ een tijdelijk straatverbod van kracht. Dit kan nog uitgebreid worden, de autoriteiten willen Sediuk ‘persona non grata‘ verklaren bij alle Hollywoodfeestjes.

Brad liep samen met zijn verloofde Angelina Jolie, die de hoofdrol speelt in Maleficent, over de rode loper toen Vitalii toesloeg. Beelden van de aanval gingen de hele wereld over. De 50-jarige filmster raakte niet gewond, maar zijn dure zonnebril ging wel kapot.

Sediuk werd direct overmeesterd en achter tralies gezet. De Oekraiëner die onlangs ook al de krantenkoppen haalde door onder de jurk van actrice America Ferrera te kruipen, mag zich vijf dagen lang niet in een straal van 150 meter van Pitt begeven.

Het is nog niet duidelijk of Sediuk wordt aangeklaagd. Eerder kwam de herrieschopper in het nieuws toen hij probeerde een Grammy van Adele in ontvangst te nemen. Ook deed Vitalii een poging om Will Smith te zoenen, waarna Smith hem in het gezicht mepte.