Doneer aan TPO
 

‘Kinderen in Zuid-Sudan sterven aan ondervoeding’

Door: , 7:46, 03 juni 2014

De hulp aan Zuid-Sudan moet drastisch worden opgeschaald. In het midden en zuiden van het land sterven nu kinderen door een groot gebrek aan voedsel. De ramp wordt catastrofaal als er niet snel iets aan de situatie wordt gedaan.

Tot die conclusie komen Nederlandse Rode Kruis-medewerkers na een bezoek aan het gebied. Zij keerden dinsdagmorgen terug in Nederland. Door het geweld is er vrijwel geen voedsel meer. “Het voedsel en het vee wordt gestolen. De mensen zijn totaal afhankelijk van hulp. Kinderen sterven aan ondervoeding”, vertelt woordvoerder Merlijn Stoffels van het Rode Kruis.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace