Offensief Jemen: 500 strijders al-Qaeda gedood

05-06-2014 11:14

Het leger van Jemen heeft naar eigen zeggen al 500 strijders van al-Qaeda gedood sinds het in april een offensief begon tegen de terreurbeweging. De recente gevechten hebben 40 Jemenitische militairen het leven gekost, vertelde een hoge officier donderdag.

De regering van het Arabische land voert al jaren strijd met terroristen, met steun van de Verenigde Staten die met onbemande vliegtuigen ook regelmatig vermeende terroristen liquideren.

Een verrassingsaanval op een checkpoint van het leger herinnerde er dezelfde dag aan dat de strijd doorgaat. Volgens media in het land kwamen 12 militairen en een burger om het leven toen de aanvallers het vuur openden.

De situatie in Jemen is zeer chaotisch; de zwakke centrale regering levert niet alleen strijd met terroristen die in het land een vrijhaven hebben gevonden om trainingskampen op te zetten, maar ook met strijders van de opstandige Houthi-clan. Die strijd ligt momenteel even stil: na een reeks felle gevechten zijn beide kampen woensdag een wapenstilstand overeengekomen.

(ANP)