TPOok!

 
Nieuws

Talitha van Zon mag golddigger genoemd worden

Tijdschrift Quote mag van de rechter Talitha van Zon een golddigger noemen. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in de zaak die Van Zon tegen Quote had aangespannen, meldt De Telegraaf.

Het tijdschrift had het voormalig Playboymodel met die term omschreven. De rechter vond dat termen als golddigger  “binnen de journalistieke vrijheid vallen en / of zijn gebaseerd op ten tijde van de publicatie bekende feiten”.

Wel moet Quote op twee andere punten rectificeren. Zo mocht het tijdschrift Van Zon geen ‘sekswerkertje’ noemen en moet het de beschuldiging dat Van Zon een vastgoedondernemer zou hebben afgeperst terugnemen.

Van Zon werd er eerder door een vriendin van beschuldigd te zijn meegelokt naar Tripoli waar ze zou zijn verkracht door haar toenmalige vriend Mutassim Kaddafi. Het OM vond onvoldoende bewijs voor deze beschuldiging.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.