Zeven mannen vast na aanranding Tahrirplein

10-06-2014 08:15

In Egypte zijn zeven mannen opgepakt die verdacht worden van de gewelddadige aanranding van een 19-jarige studente. Het incident gebeurde tijdens de festiviteiten rond de inauguratie van de nieuwe president Abdel-Fattah el-Sissi op het Tahrirplein in Caïro.

Op sociale media verschenen videobeelden, waarover de nodige ophef ontstond. Op de beelden is te zien hoe de 19-jarige vrouw naakt, met blauwe plekken en bebloed door politieagenten uit de menigte wordt geloodst. In een andere video meldt een verslaggever dat er meerdere aanrandingen plaatsvonden. Hierop wordt door de presentatrice in de studio gelachen. Zij stelt dat dat waarschijnlijk gebeurde ‘omdat ze blij zijn’.

De verdachten zijn tussen de 15 en 49 jaar oud. Volgens verklaring van de Egyptische overheid worden zij verdacht van het ‘lastigvallen van verschillende meisjes’. De politie onderzoekt verder 27 andere aanklachten van aanranding tijdens de festiviteiten.

De New York Times weet te melden dat er zo veel vrouwen werden aangerand, dat het gegil live op de staatstelevisie te horen was.

Vorige week werd er in Egypte een wet uitgevaardigd waardoor op dit soort seksueel geweld een gevangenisstraf van vijf jaar komt te staan.