Doneer aan TPO
 

NRC en NOS woest op burgemeester Tilburg

Burgemeester maakte een grap, oude media geen humor

Door: , 14:28, 19 juni 2014

Burgemeester maakte een grap, oude media geen humor

De oudmediale ‘kwaliteitsmedia’ NRC Handelsblad (een papieren avondcourant) en de NOS (een staatszender, bekend van sport en het Koningshuis) zijn woest op burgemeester Noordanus van Tilburg. Ook zijn de twee gezaghebbende media boos op het complete Tilburgse college van B&W (allemaal!). Dit omdat een kliktrekkend spannend nieuwsfeit woensdag tóch geen nieuwsfeit bleek maar een hoax. De NOS meldt het zelf op de website.

Woensdag werd gansch het land opgeschrikt door het nieuws dat een projectontwikkelaar van plan zou zijn om in Tilburg een speciale woonwijk voor homoseksuelen te bouwen. Een Gay Village, al dan niet een gated community.

De projectontwikkelaar in kwestie legde desgevraagd uit dat het allemaal echt waar was en dat het om hele flinke plannen ging.

Niemand bereikbaar

Bij de gemeente Tilburg was echter niemand bereikbaar (dat is vaker zo bij een beetje gemeente) en werd verwezen naar de projectontwikkelaar. Waar op de site ook nog eens stond vermeld dat de burgemeester het een sympathiek plan vond.

Uiteindelijk bleek het om een pr-stunt te gaan (een hoax in nieuwe media-taal), bedacht door de Tilburgse homo-organisatie Roze Maandag om aandacht te vragen voor homorechten en de groeiende intolerantie voor homo’s.

De naam Roze Maandag verwijst overigens naar de bekende ‘Roze Maandag’ op de jaarlijkse Tilburgse kermis (21 juli aanstaande).

Beledigd, gekwetst, teleurgesteld

Goed gelukte pr-stunt dus zou je zeggen. Wij van ThePostOnline tuinden er ook met boter en suiker in, ook al hadden wij netjes de moeite genomen de projectontwikkelaar te bellen, maar zijn nu toch niet diep beledigd, boos, teleurgesteld of gekwetst. Hoaxes en internet, je kunt nou eenmaal niet zonder.

Bovendien: aan wie ligt het als iets achteraf niet klopt? Aan de faalcheckende journalist of aan de hoaxer?

Maar, wie fuckt met gezaghebbende oude media is nog niet zomaar klaar. Behalve dat NRC en NOS nu woest en verdrietig zijn (mogelijk heeft deze hoax diepe sporen in hun ziel getrokken) vinden ze ook nog dat ‘schade is berokkend’ aan hun stervende medium.

Want een redacteur (pardon: een NRC- of NOS-redacteur, méér dan zomaar een redacteur!) heeft er tijd ingestoken en is glashard voorgelogen. Parbleu!

En dat mag dus niet.

Lees ook de hilarische Boze Brief die is ondertekend door het oudmediale boosduo Vandermeersch & Gerlauff, respectievelijk de baas van NRC en NOS.

Boosduo

Het boosduo is nu aan het beleidsvergaderen ‘welke consequenties dit heeft voor de gemeente Tilburg’ (geen NRC meer in Tilburg? Gebiedsverbod voor Kysia Hekster als de Oranjes in Tilburg zijn?).

Het is niet bekend of het college van B&W Tilburg inmiddels bibberend van angst op het stadhuis zit.

Mogelijk dat de Raad voor de Journalistiek hier (in zesvoud, uitgeprint) kennis van zal nemen en over dit euvel binnen nu en acht maanden een niet bindende uitspraak zal doen.

Gratis tip

Uiteraard kunt u dit alles, inclusief het nieuws van 24 uur geleden, straks na 16:00 uur ook allemaal lezen in de papieren NRC Handelsblad, al dan niet in een ronkend anoniem hoofdredactioneel commentaar.

Onze tip (gratis) aan zowel NOS als NRC als aan het Tilburg college van B&W of alle andere gekwetsten: aangifte doen!

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen Test

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace