Doneer aan TPO
 

Willem Ruis, de musical komt eraan

Door: Marc van Molenbeek, 14:27, 23 juni 2014

VARA-coryfee Willem Ruis wordt het onderwerp van een nieuwe muzikale theatervoorstelling. Janke Dekker Producties presenteert 70 jaar na zijn geboortedag, in het seizoen 2015/2016, Willem Ruis: De show van zijn leven.

Dat heeft Janke Dekker maandag bekendgemaakt. De voorstelling wordt gemaakt met de volledige medewerking van de familie van de beroemde presentator. Het stuk, dat wordt geschreven door Johan Timmers, speelt zich vooral af rondom de televisiejaren van Ruis.

De presentator en quizmaster ging in 1970 voor de VARA-radio werken, waar hij onder meer Langs de lijn presenteerde. Ruis vertrok halverwege de jaren zeventig naar de KRO en maakte daar zijn televisiedebuut. In 1981 keerde hij terug naar het VARA-nest als presentator van populaire programma’s als Vijf tegen Vijf, De Willem Ruis Lottoshow en De Sterrenshow.

Flamboyant

Ruis stond bekend om zijn ronduit flamboyante manier van presenteren. Financieel bleken de uitzinnige showprogramma’s achteraf echter een blok aan het been van de VARA. Ook privé worstelde Ruis met flink wat problemen: zijn vrouw ging bij hem weg omdat hij te weinig tijd aan zijn gezin besteedde en zijn eigen gezondheid verwaarloosde. De presentator stierf in 1986 op 41-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Het is nog niet bekend wie de hoofdrol gaat spelen.

(BuzzE)


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties