TPOok!

 
Nieuws

Jack van Gelder woest om quote op reclamemast Nightwriters

'Dennis Bergkamp!' (x 3) mag dus niet

Update: via Twitter legt Jack het uit: “De borden blijven gewoon staan”.

Onder druk van een kort geding van presentator Jack van Gelder is een grote snelwegreclame voor een schrijfwedstrijd van het Bredase reclamebedrijf Interbest en schrijverscollectief Nightwriters dinsdag verwijderd. Directeur Meindert van den Heuvel van Interbest heeft dat gezegd.

Interbest en Nightwriters van oprichter Kluun dagen mensen uit om een WK-voetbalwedstrijd in zes woorden samen te vatten. Als een van de voorbeelden gebruikten ze een quote uit het beroemde televisieverslag van presentator Jack van Gelder bij de beslissende goal van Dennis Bergkamp in de kwartfinale van het WK in 1998 tegen Argentinië. De quote (Dennis Bergkamp!, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!) stond op een grote reclamemast bij de snelweg om Amsterdam.

Van Gelder liet dinsdag desgevraagd weten dat hij het gebruik van de quote onacceptabel vindt. Interbest meent dat het gaat om een onschuldige schrijfwedstrijd. Directeur Van den Heuvel noemde de ophef een storm in een glas water.

Het kort geding dat al was ingepland werd dinsdag ingetrokken na de schikking.

(BuzzE)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.