Doneer aan TPO
 

Cruijff wil alsnog Olympische Spelen in Nederland

'Nederland is er als sportland groot genoeg voor'

Door: , 9:04, 14 juli 2014

'Nederland is er als sportland groot genoeg voor'

Hoewel Diederik Samsom en Mark Rutte al bij de presentatie van Rutte II lieten weten dat Nederland geen poging zal doen de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen, denkt Johan Cruijff dat het toch de moeite waard is. Dat schrijft hij vanochtend in zijn wekelijkse column in de Telegraaf.

“We onderschrijven de ambitie om de Nederlandse sport op olympisch niveau te brengen, zonder de Olympische Spelen naar Nederland te willen halen”, zo valt er te lezen in het regeerakkoord van VVD en PvdA. Het eerste kabinet Rutte dacht daar anders over, maar met name de PvdA vindt de financiële risico’s te groot. Ook zou er te weinig draagvlak zijn onder de bevolking.

Volgens Johan Cruijff valt dat allemaal wel mee. “We zijn er als sportland groot genoeg voor”, schrijft Cruijff. Het is een boeiend seizoen geweest. Met prachtige winnaars bij de Spelen in Sotsji en het WK hockey. Met als uitsmijter de derde plaats bij het WK voetbal. De manier waarop het publiek dat allemaal heeft omarmd, bewijst dat Nederland alsnog voor de Olympische Spelen van 2028 moet gaan.”

Sportkoepel NOC*NSF denkt dat het te vroeg is te spreken over de Spelen van 2028. Twee jaar geleden, na de bekendmaking dat het kabinet geen Spelen in Nederland wil, zei voorzitter André Bolhuis het volgende: “We zullen blijven dromen om dit misschien weer over een aantal jaar op de agenda te zetten. Als wij die discussie in 2016 of 2017 gaan voeren, is dat nog vroeg genoeg.”

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace