Nieuws

Een van grootste drugslabs ooit in Nederland ontmanteld

15-07-2014 10:45

In het Brabantse dorp Hoogerheide is maandagavond laat een groot drugslaboratorium gevonden. Het vermoeden bestaat dat in het laboratorium grondstof voor synthetische drugs werd gemaakt. Er zijn vier mannen aangehouden. Volgens Omroep Brabant gaat het om één van de grootste drugslaboratoria ooit in Nederland.

Rook en stom uit pand

De fabriek aan de Kooiweg werd ontdekt omdat de brandweer maandagavond door omwonenden werd gebeld omdat er rook en stoom uit het pand opsteeg. Toen ook de politie arriveerde sloeg een betrokkene met een auto op de vlucht naar België. Hij is daar aangehouden met valse identiteitspapieren. Er zal om zijn uitlevering worden gevraagd.

Vier arrestanten

Drie anderen vluchtten het dak op. Twee verdachten zijn er met een hoogwerker van afgehaald. De vierde sprong van het dak, brak twee enkels en ligt in het ziekenhuis. De verdachten komen uit Rotterdam, Den Hoorn en Den Haag. In het gebouw staan volgens de politie tientallen grote containers met chemische stoffen. De ontmanteling gaat nog behoorlijke tijd duren, zei een woordvoerder dinsdagochtend.

ANP