Partij van de Eenheid boycot media

15-07-2014 07:42

De Haagse Partij van de Eenheid (PvdE) zal de aankomende zes maanden de media boycotten. De partij spreekt via spreekbuis Arnoud van Doorn alleen nog maar met bevriende media, meldt Omroep West.

Polarisatie

Volgens Van Doorn maken de media de PvdE stelselmatig zwart en zouden ze uitspraken van partijleden opzettelijk verdraaien. “De media zijn doelbewust bezig om moslims en de Islam in negatieve zin neer te zetten en daarmee bij te dragen aan polarisatie in de samenleving. Deze wijze van journalistiek bedrijven zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op en vergroot de kloof tussen moslims en niet-moslims. De PvdE wil juist bruggen wil bouwen en de dialoog aangaan,” aldus Van Doorn in een persbericht.

Sociale media

De partij is de aankomende zes maanden dus van plan alleen nog met bevriende media te praten. Daarnaast zal veelvuldig gebruik worden gemaakt van sociale media, om de achterban te informeren. De partij heeft momenteel één raadslid in de Haagse gemeenteraad: Abdoe Khoulani. Arnoud van Doorn zat ooit bij de Haagse PVV, maar werd daar weggestuurd wegens ‘fouten in het beheer van het fractiebudget’. Hij bekeerde zich vervolgens tot moslim en stapte over naar de PvdE, maar werd bij de verkiezingen niet gekozen.

Buitenspel

Volgens Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West, zet Van Doorn zichzelf hiermee volledig buitenspel, omdat geen enkel medium nu meer met hem wil praten. “Journalisten zijn objectief en dus bij voorbaat nooit vrienden van een partij of politicus. Opmerkelijk en zorgelijk dat in Nederland een democratisch gekozen partij zich zo buiten de maatschappij kan stellen,” zegt Veenstra.