TPOok!

 
avatar
   
Nieuws

‘Rocky, the musical’ flopt op Broadway

Joop van den Ende en Sylvester Stallone hebben het Europese succes van de musicalversie van Rocky niet kunnen voortzetten op Broadway. Na 216 voorstellingen valt op 17 augustus het doek voor de verliesgevende musical in New York. Dit kondigden de producenten dinsdag aan.

Terwijl in Hamburg de musical nog steeds volle zalen trekt, blijven de theaterstoelen op Broadway leeg. In februari opende de voorstelling die geproduceerd wordt door Joop van den Ende in samenwerking met onder anderen Sylvester Stallone en MGM. De spektakelshow die de ervaring moet geven van een echte bokswedstrijd kon echter niet rekenen op lovende kritieken.

Het is niet de eerste tegenslag voor de Nederlandse topproducer op Broadway. Na succes in Nederland bracht hij in 1993 de musical Cyrano naar Broadway, maar flopte daar. Ook lukte het hem niet om Big Fish vorig jaar tot een Broadway-succes te maken. De flop van Rocky op Broadway betekent waarschijnlijk dat er geen Nederlandse versie komt. “Slaagt de spektakelshow daar onverhoopt niet, dan is Holland geen optie omdat voor het Nederlandse publiek Amerikaanse kritieken nu eenmaal erg belangrijk zijn, zo weet ik inmiddels uit ervaring”, zei Van den Ende eerder dit jaar.

BuzzE

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.