Doneer aan TPO
 

VN dreigen met ‘passende maatregelen’ Zuid-Sudan

Door: , 7:36, 17 juli 2014

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gewaarschuwd voor “passende maatregelen” tegen rivaliserende milities in Zuid-Sudan als zij niet hun wapens neerleggen en onderhandelen over een interimregering. Dat heeft de Rwandese afgevaardigde Olivier Nduhungirehe woensdag laten weten.

De Veiligheidsraad was “verontrust over informatie dat beide partijen nieuwe mensen aan het werven zijn en wapens verkrijgen” ondanks een akkoord voor wapenstilstand en vredesonderhandelingen dat zij in juni bereikten, zei Nduhungirehe. De Verenigde Staten en de EU hebben al sancties ingesteld tegen militaire leiders.

Sinds december woedt een bloedige strijd tussen de dominerende stammen in het in juli 2011 onafhankelijk geworden land. Na de onafhankelijkheid ontstond een machtsstrijd tussen president Salva Kiir van de Dinka-stam en de inmiddels afgezette vicepresident Riek Machar van de rivaliserende Nuer-stam.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace