Eman: Rutte dreigt gouverneur Aruba in de cel te gooien

24-07-2014 07:54

De Arubaanse Premier Mike Eman heeft woensdag opnieuw fel uitgehaald naar Nederland. Tijdens een vlammend betoog voor aanhangers van zijn partij AVP heeft hij beweerd dat premier Mark Rutte zou dreigen de Arubaanse gouverneur Fredis Refunjol in de cel te gooien, zo meldt De Telegraaf.

“Nederland zet onze gouverneur onder grote druk”, aldus Eman, die onlangs tijdelijk in hongerstaking ging. De Nederlandse regering zou Refunjol te verstaan hebben gegeven dat indien de gouverneur alsnog de begroting van de regering Eman goedkeurt, hij dan achter de tralies verdwijnt. “Anders zou gouverneur Refunjol onze begroting maandag al hebben bekrachtigd”, stelt Eman.

Oppositiepartij MEP op Aruba ziet het steeds wilder om zich heen slaan van de premier met kromme tenen aan. “Dieptriest. Eman slaat nu echt door”, zegt Xiomara Ruiz Maduro, de financieel expert van de MEP-fractie in de Staten van Aruba. “Ik ben verontwaardigd over de houding van onze minister-president. Hij brengt schade en schande over Aruba en dat verdient dit land niet.”