Ophef over Jodenhaat Belgische Christendemocraat

07-08-2014 08:37

De Belgische Hassan Aarab van de christendemocratische partij CD&V heeft een onvervalst staaltje Jodenhaat tentoongespreid, schrijft de Gazet van Antwerpen. “Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij (Hitler, red.) de Joden aan het uitroeien was”, zo zei Aarab op Facebook.

Aarab, die werkt voor het afdelingsbestuur van Antwerpen, neemt een dag later niets terug van zijn uitspraken en zegt er volledig achter te blijven staan.

“Ik wil uiting geven aan mijn woede over wat Israël doet in Gaza”, zegt hij tegen de krant. “Daarom deze provocatieve uitlating. Als het om Joden gaat, dan reageert plots iedereen. Ondertussen worden Palestijnen uitgemoord, maar doet niemand iets, ook mijn eigen partij niet trouwens.”

Het partijbestuur van de CD&V neemt afstand van Aarab, zegt voorzitter Wouter Beke. De man stond op de elfde plaats van de Vlaamse lijst. Aarab heeft een bakkerij in Deurne en won dit jaar nog de ‘Gouden Glimlach’ voor klantvriendelijkste winkelier.