Directeur taxibedrijf aangehouden wegens verduitering 1,6 miljoen

20-08-2014 10:09

De directeur van een taxibedrijf uit de regio Utrecht is dinsdagmiddag aangehouden, meldt RTV Utrecht. De 42-jarige Utrechter wordt ervan verdacht dat hij 1,6 miljoen euro aan subsidiegeld heeft verduisterd.Vermoedelijk gaat het om taxibedrijf Prestige Greencab, maar het Openbaar Ministerie (OM) wil dit niet aan de zender bevestigen.

In 2011 ontving het taxibedrijf 1,6 miljoen euro aan rijkssubsidie voor een proef met elektrisch taxivervoer in de regio Utrecht. Dit project werd begin 2013 beëindigd.

Het bedrijf overlegde ondanks herhaalde oproepen nooit een accountantsverklaring, waarin wordt verantwoord waaraan het geld is besteed. Toen het bedrijf de 1,6 miljoen euro aan subsidie hierom moest terugbetalen, bleek het geld verdwenen te zijn. Het Rijk heeft hiervan vervolgens aangifte gedaan.

Er is huiszoeking gedaan in twee woningen en één bedrijfspand in de regio Utrecht, aldus het OM. Buiten de administratie die in beslag is genomen, werd er ruim 20.000 euro aan contant geld, schilderijen, beelden, een TV en vier complete duikuitrustingen meegenomen.