Aanklager: te weinig bewijs tegen Poch

28-08-2014 07:11

Er is niet voldoende bewijs om ex-Transaviapiloot Julio Poch (62) te veroordelen voor het uitvoeren van de zogeheten dodenvluchten, waarbij tegenstanders van het militaire regime in Argentinië uit vliegtuigen werden gegooid. Dat zegt één van de aanklagers van Poch, Rodolfo Yanzón, in een uitzending van KRO Brandpunt Reporter vanavond, zo schrijft De Telegraaf.

In de uitzending van donderdagavond zegt Yanzón:”We proberen aan te tonen dat er dodenvluchten hebben bestaan. Dat er mensen waren die door het leger in zee werden gegooid. We kunnen niet aantonen wie dit deden, wie de direct betrokkenen waren. Hier hebben we dus een probleem.”

“Laten we hopen dat dit wordt opgelost in de rechtszaak die nu aan de gang is. Maar op dit moment denk ik niet dat we voldoende bewijs hebben om Julio Poch voor deze misdaden te berechten.”

Poch werd op 22 september 2009 op het vliegveld van Valencia aangehouden door de Spaanse politie. Maanden later werd hij uitgeleverd aan Argentinië. Daar zit hij nu al vijf jaar in voorarrest.