Nieuws

‘Terrorist’ blijkt nerveuze student

29-08-2014 08:50

Een nerveuze Deen heeft heel Kopenhagen in paniek gebracht. De 21-jarige student Alisiv Ceran zat in de metro een boekje te lezen over 9/11, maar omdat hij examens had, was hij bloednerveus. Toen hij de gemoederen probeerde te bedaren door lief te glimlachen naar een vrouw in zijn coupé, ging het van kwaad tot erger.

Niet kort na het geforceerde lachje presteerde de twintiger het om heel stuntelig zijn rugzak om te laten kieperen. Toen daar een printer en een stapel kabels uitvielen, was het hek van de dam. Iemand schakelde de politie in en die rukte met zo’n beetje het hele korps uit op jacht naar ‘de terrorist’.

Na een klopjacht van bijna een uur kwam de politie oog in oog met Alisiv. Die bleek na verhoor tegen de politie hetzelfde te hebben gezegd als wat hij later tegen TV2 zei. “Ik was gewoon heel erg zenuwachtig voor mijn examen, meer niet.”

Wat achteraf ook niet heeft geholpen bij het kalm houden van de agenten was dat er rond de tijd van Alisivs klungelige optreden er ook nog een verdacht pakketje was gesignaleerd in de Deense hoofdstad.

BuzzO