Doneer aan TPO
 

Kliniek liet gevaarlijke veroordeelde lopen

Man nu verdacht van betrokkenheid bij dood 71-jarige man

Door: Alex Ringeling, 10:03, 09 september 2014

Een 23-jarige Eindhovenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 71-jarige man in Den Bosch werd in februari na een beslissing van de rechtbank voor een jaar gedwongen opgenomen. In mei kwam hij echter al weer op straat te staan en werd verder ambulant behandeld. Zijn toenmalige advocaat Bart Toemen heeft dat dinsdag gezegd naar aanleiding van een bericht in het Brabants Dagblad.

De man werd destijds veroordeeld omdat hij in Helmond twee agenten had aangevallen en een vingerkootje van een politieman had afgebeten.

Een psycholoog concludeerde daarop dat de man psychotisch is en impulsief, paranoïde, onvoorspelbaar en agressief kan worden. Hij adviseerde verplichte opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Een psychiater oordeelde dat gedwongen opname noodzakelijk was om hem te behandelen en te kunnen controleren.

Nadat de man vorige week tijdens een bezoek aan zijn pleegouders in Boxtel stennis schopte, werd hij meegenomen. Omdat een medewerker van een crisisdienst constateerde dat de man geen gevaar vormde voor zichzelf of zijn omgeving, mocht hij echter wederom gaan.

Een paar uur later werd het lichaam van de 71-jarige man uit rivier de Aa gehaald. Niet veel later werd op de A2 de Eindhovenaar aangehouden, die in 25-kilometerwagentje van het slachtoffer reed.

Toemen noemt het ‘onverklaarbaar’ dat de man door de Crisisdienst niet is vastgehouden, gezien zijn psychiatrische verleden en eerder gepleegde strafbare feiten.


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties