Bladen

Blendle Weekend Couranten Overzicht: 13 september

13-09-2014 10:57

nrc.next: Deze Russische jongeren maken selfies op 600 meter hoogte

Op reportage met Youtube-helden die de hoogste gebouwen beklimmen zonder net, touw en hoogtevrees. ‘Mensen vragen ons vaak: waar ben je het meest bang voor? Vallen? Nou, nee. Onze grootste angst is om vastgehouden te worden.’

 

AD: ‘Ze zijn bezorgd om de patiënten, niet om zichzelf’

De twee Nederlandse artsen die vermoedelijk ebola hebben, laten een heel ziekenhuis achter zich. Inclusief patiënten en 50 man personeel. En dat doet pijn. ‘Ze heeft alles daar zelf opgebouwd en beschouwt het als haar ziekenhuis.’

 

De Standaard: ‘Ik leef nog. Maar daarmee is al het goede nieuws wel verteld’

Bart S. was spion bij de Aquino’s, een Italiaanse maffiafamilie die 2,5 ton cocaïne importeerde. Hij won het vertrouwen van de criminelen, maar betaalt daar nu de prijs voor. ‘Ik leid nu het leven van een crimineel. Constant op de vlucht. Ik ben op mijn hoede. Ik heb meer dan twintig mobiele telefoonnummers.’ Een exclusief interview.

 

De Volkskrant: Dennis sprak honderd vreemden in tien dagen. En werd daar gelukkig van

Dennis Rijnvis sprak met experts, onderzoekers, maar vooral met 102 wildvreemde mensen. Wat dat opleverde lees je in deze fantastische reportage.

 

Trouw: Dokter, ben ik soms te duur?

Artsen die patiënten niet durven te vertellen dat een nieuwe behandeling te duur is, politici die het debat over kiezen in de dure zorg niet aandurven. Waarom schort het aan openheid in de gezondheidszorg? Een heldere analyse.

 

De Volkskrant: In Rotterdam gaan ze anders met rugklachten om

Mensen met chronische rugpijn worden vaak opgegeven terwijl dat niet nodig is, zegt Jan-Paul van Wingerden van het succesvolle Spine & Joint Centre. In dit artikel hun methode, én de grootste misverstanden over rugpijn.

 

TPO Magazine: Arnold Karskens over IS-strategie Obama

Amerika kan niet vechten zoekt steun bij nogal foute vrienden. Vier redenen waarom de IS-strategie van Obama volgens Arnold Karskens gaat mislukken.

 

De Telegraaf: De succesvolste thrillerschrijver ter wereld

Hij was een fantastische beurshandelaar, richtte een hyperpopulaire band op en nu is hij een bewierookt thrillerauteur. ‘Ik schrik elke keer als ik naar mijn bankrekening kijk. Daar staat meer op dan ik in honderd levens kan uitgeven.’

 

Trouw: Hieronder zie je Max, met twee van zijn huisgenootjes:

Studenten Jordi en Max hebben het druk: “Smaakt het? Wil je nog een boterham? Zie, je kunt dat makkelijk zelf openmaken.” Hoe is dat, op kamers gaan in een verzorgingstehuis?

Joris Bellwinkel – Blendle