Buitenland

Meisje (14) verkracht nadat school haar als lokaas inzet

22-09-2014 07:51

Een 14-jarig meisje in de Amerikaanse staat Alabama is verkracht door een schoolgenoot, nadat de schoolleiding haar had ingezet om de jongen juist te kunnen betrappen. Dit meldt New York Daily News. Het voorval vond al in 2010 plaats, maar is nu pas naar buiten gekomen, omdat de ouders van het meisje de school hebben aangeklaagd.

De 16-jarige verkrachter werd al langer verdacht van seksuele misdrijven, maar men had hem nog niet kunnen betrappen. Een lerarenassistent leek het hierom een goed idee om het meisje in te zetten als lokaas, nadat zij haar beklag had gedaan over de pogingen van de knul om haar over te halen seks te hebben.

Het meisje stemde in het het plan en sprak af met de jongen. Verschillende docenten verstopten zich in het jongenstoilet, maar de puber nam zijn slachtoffer daar niet naartoe. In plaats daarvan gingen ze naar een ander deel van de school, waar hij haar verkrachtte.

De jongen ontkende dit overigens, volgens hem had hij haar slechts gezoend. Op het lichaam van het slachtoffer werden echter sporen aangetroffen van anale penetratie.

Na het incident werd de jongen voor maar liefst vijf dagen geschorst. De ouders van het slachtoffertje hebben nu dus een proces aangespennen tegen de school. Hierin is nog geen uitspraak gedaan.