Binnenland

ALS-directeur roofde ook van andere stichting

09-10-2014 07:07

Eric Nolet, de voormalig directeur van stichting ALS, blijkt niet alleen bij die stichting 92.000 euro te hebben verduisterd, maar ook ruim een ton geroofd te hebben bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek. Dit meldt De Telegraaf op basis van de secretaris van de Haagse vriendenstichting, Herman Masthoff.

Nolet vloog eerder dit jaar de laan uit bij stichting ALS, nadat uitgekomen was dat hij het geld verduisterd had. Tegelijk was hij echter ook penningmeester bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek. Stichtingssecretaris Masthoff zegt nu dat Nolet ook daar “een ruime ton” naar zijn eigen rekening heeft gesluisd.

Lening

Nolet zelf, die bekend heeft in de financiële problemen te zijn geraakt toen hij aan het roer stond bij stichting ALS,  ziet het anders: “Als oplossing daarvoor heb ik middelen van de stichting aangewend. Ik vond dat zelf ook kwalijk en ben daarom teruggetreden. Vervolgens heb ik geld geleend van de Rudolf Steiner Kliniek om de schuld bij ALS terug te betalen. Ik vind dat geen verduistering. Met de Steiner Kliniek wordt een financiële regeling getroffen.”

De vriendenstichting stelt dat de versie van Nolet niet klopt en overweegt, evenals de Stichting ALS, juridische stappen tegen Nolet.

Geschorst

De stichting zegt op de hoogte te zijn gebracht door stichting ALS over de greep in de kas eerder dit jaar. “Zo kwamen wíj erachter dat Nolet zichzelf ook bij onze stichting een lening had toegeëigend, zonder toestemming van het bestuur. Die kon hij niet terugbetalen. We hebben hem diezelfde dag geschorst uit het bestuur”, aldus Masthoff, die tot de dag van vandaag hoopt het geld terug te krijgen.

Kale kip

In eerste instantie is geprobeerd het geld zonder ruchtbaarheid terug te krijgen. “Als je een juridische procedure begint om het geld terug te krijgen moet je veel kosten maken voor een advocaat, en dat geld hebben we simpelweg niet meer”, stelt Masthoff. “Nolet belooft het geld terug te betalen via rijke vrienden, of een lening bij de bank. Maar nu bekend is geworden wat hij bij ALS heeft gedaan, rekenen we er niet op dat dit gaat lukken”, vervolgt de secretaris. Masthoff vreest dat er nu geprobeerd wordt een kale kip te plukken.