TPOok!

 
Binnenland

Prinses Margarita: Ik heb geen interview aan Privé gegeven

Privé: Dat heeft ze wel gedaan - Plus: de eerdere leugens van de prinses

Met update – Prinses Margarita in opspraak. De ex-vrouw van Edwin de Roy van Zuydewijn gaf vorige maand een interview aan weekblad Privé. Nu ontkent ze dat echter. Dat schrijft NRC Handelsblad dinsdag. In het interview zegt ze onder meer dat ze door De Roy van Zuydewijn bijkans in de schuldsanering was beland en dat ze een deel van zijn schulden heeft moeten betalen. Het weekblad stelt de prinses wel degelijk te hebben gesproken.

Update 14.32 – Sander Tromp van Privé laat in een reactie aan ThePostOnline weten:

“Onze verslaggever heeft wel degelijk een gesprek met prinses Margarita gehad. Dat vond plaats tijdens de modeshow van een bekende Nederlandse couturier. We spraken de prinses in de VIP-lounge, daar waren tientallen getuigen bij. Mevrouw heeft onze verslaggever zelfs nog veel meer verteld om vervolgens te vragen dat niet te publiceren. Daar komt bij: we hebben de afgelopen weken geen officiële brief van haar advocaat gehad. Alles wat wij hebben opgeschreven heeft ze gezegd.”

Het interview is bij haar ex-man verkeerd gevallen. Hij heeft zijn advocaat opheldering laten vragen bij de raadsman van zijn ex-vrouw, blijkt uit een brief die NRC Handelsblad in bezit heeft. De Roy kan zich niet herinneren dat zij zijn schulden heeft betaald en wil daar nu bewijs van zien.

Prinses Margarita loog vaker

De prinses is overigens al vaker op leugens betrapt. In 2010 bleek dat ze valse aangifte had gedaan tegen haar ex-echtgenoot. Dat leidde er toe dat de advocaat van De Roy van Zudyewijn in mei 2011 een schadevergoeding kreeg. In 2010 bleek ook dat Margarita in de rechtbank had gelogen over de manier waarop de Oranjes belastingaangifte doen. Uiteindelijk moest toenmalig staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) er aan te pas komen om uit te leggen dat de prinses fout zat. Haar advocaat Germ Kemper werd voor deze zaak berispt door het Hof van Discipline van de Orde van Advocaten. Begin dit jaar onthulde ThePostOnline dat Margarita ontkende een gesprek met haar tante Beatrix te hebben opgenomen. Een vreemde opmerking omdat ze de tape heeft laten horen aan journalisten van HP/De Tijd die in 2003 een interviewserie met de prinses maakten.

Advocaat De Roy onder druk gezet

Ondertussen wordt de advocaat van De Roy van Zuydewijn – mr. Mark Meijjer – onder druk gezet door de advocaat van de prinses. Zij dreigt dat Margarita een tuchtklacht tegen de advocaat overweegt in te dienen vanwege ‘ongeoorloofde pressie’ in de verstuurde brief waarin hij opheldering vroeg over het interview.

Lees ook

Artikel NRC Handelsblad over prinses Margarita

TPO – Margarita voorgoed getemd door de Oranjes

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.