Doneer aan TPO
 

Groningen geteistert door bedwantsen

Door: , 7:40, 30 oktober 2014

In Groningen is een uitbraak van bedwantsen, met name in studentenhuizen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Traas Ongediertebestrijder Noord-Nederland uit Marum kreeg afgelopen week het recordaantal van zeven meldingen. Allard Westra van Traas, die zes jaar geleden is begonnen met dit werk, kreeg aanvankelijk één melding in zijn hele werkgebied. “Dat aantal loopt steeds op. Maar het aantal meldingen in de stad Groningen bleef beperkt tot één tot twee per jaar. En nu zeven in één week.”

Waar de plotselinge uitbraak vandaan komt, is niet duidelijk. Dat zes van de zeven meldingen in studentenhuizen waren, vindt Westra wel verklaarbaar. “Studenten verhuizen nogal veel, dat vergroot de kans.”

De GGD in Groningen heeft nog niets gemerkt van de plotselinge toename. Maar deze afdeling doet ook niet actief aan voorlichting, zoals sommige andere GGD’s in Nederland. De GGD’s in bijvoorbeeld Zeeland, Amsterdam, IJsselland geven op hun website informatie over bestrijding en voorkoming van de bedwants

Ook elders in de wereld is er een toename. In New York groeide het aantal meldingen van 537 in 2004 naar 10.985 in 2009. In ons land zijn de meeste meldingen vooralsnog in toeristensteden Rotterdam en Amsterdam.

 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace