Buitenland

Aanslag op The Queen verijdeld

08-11-2014 10:15

De politie in het Verenigd Koninkrijk heeft vrijdagnacht vier moslim-extremisten opgepakt die mogelijk een aanslag wilden plegen op de Britse Queen Elizabeth II. De politie voerde huiszoekingen uit in West Londen en Buckinghamshire toen ze lucht kreeg van het plan, schrijft The Sun zaterdag op gezag van bronnen.

Doden met een mes

De vier verdachten, tussen de 19 en 27 jaar, zouden de koningin zondag met een mes willen doden tijdens een militaire herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog in Londen. De politie vermoedt dat ze ook vuurwapens voorhanden hadden. De vier vermeende islamisten zitten voorlopig vast.

Koningin zet herdenking door

De 88-jarige koningin en premier David Cameron zijn op de hoogte gebracht van mogelijke aanslagen. Het staatshoofd heeft gezegd alsnog naar de herdenking te komen. Ze zal zondag de eerste krans leggen na twee minuten stilte ter herdenking van de oorlogsdoden.

Vaker doelwit aanslag

Elizabeth II is eerder doelwit geweest van een aanslag. In 1970 hadden aanslagplegers een boomstam gelegd op een spoor in Australiƫ waar het koninklijk paar, Elizabeth II en haar man Philip, met de trein over reden. Het was de bedoeling dat de trein zou ontsporen, maar de trein reed daar niet snel genoeg voor. Het koninklijk paar is toen lange tijd niet op de hoogte gebracht van de moordpoging, omdat het de Australische regering in verlegenheid zou brengen. Dat schrijft The Daily Mail. In 1981 werd Elizabeth beschoten tijdens de Trooping the Colour-ceremonie.