Binnenland

Kind klem tussen deuren metro Amsterdam

16-12-2014 07:59

Afgelopen weekend probeerden een moeder met een klein kind nog net na het fluitsignaal een Amsterdamse metro in te stappen. Dit ging echter mis, waardoor het kleine meisje bekneld kwam te zitten tussen de deuren.

Een man kon door tijdig aan de noodrem te trekken erger voorkomen, maar de machinist negeerde het trekken aan de noodrem en ontgrendelde de deuren niet. Dit meldt RTV Noord Holland. Uiteindelijk wist de man met hulp van twee anderen het meisje te bevrijden.

Na aankomst sprak hij de GVB-machinist aan, maar deze reageerde nogal laconiek op het voorval. “Hij zei dat geen melding van het trekken aan de noodrem heeft gekregen en zich al helemaal niet bewust was van het feit dat er een klein meisje tussen de deuren zat”, vertelt de  redder. “Als ik het hier niet mee eens was, moest ik maar een klacht via de website indienen.”

Hij hoopt dat betreffende moeder of andere getuigen zich melden. “Helaas heeft het GVB te veel van dit soort ‘dwazen’ in dienst waar na een enkele klacht geen stappen tegen ondernomen worden, misschien bij meerdere wel.”

Het GVB heeft nog niet gereageerd op dit nieuwste staaltje klantenhaat van één van de werknemers.