Doneer aan TPO
 

‘Weinig aangifte wegens moslimdiscriminatie

'Kloof tussen gediscrimineerd voelen en aangifte doen'

Door: , 6:31, 17 december 2014

'Kloof tussen gediscrimineerd voelen en aangifte doen'

De politie kreeg vorig jaar 150 meldingen van moslimdiscriminatie. Dit varieerde van scheldpartijen tot varkenshoofden bij moskeeën. In vergelijking met Jodenhaat (717 keer) en discriminatie vanwege seksuele voorkeur (1343 keer) is dit vrij weinig.

Dat blijkt uit een themaonderzoek van de politie dat woensdag naar de Tweede Kamer gaat, schrijft de Volkskrant. Mohamed el Achkar, landelijk programmamanager discriminatie bij de politie, ziet bij moslims een kloof tussen het gevoel te worden gediscrimineerd en de bereidheid aangifte te doen.

El Achkar denkt dat Joodse organisaties en LHBT-clubs zoals het COC actiever de achterban aansporen om discriminatie te melden. Zulke aanmoedigingen ervaart hij minder bij islamitische organisaties. De politie wil volgende maand met die organisaties het gesprek aangaan.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace