Bladen

Blendle zaterdagcourantenoverzicht: 27 december

27-12-2014 14:02

De Telegraaf: Op bezoek bij de Nederlandse militairen in Mali

Kinderen en volwassenen zwaaien vrolijk naar de Nederlandse soldaten. De jihadisten zijn verdreven. Maar in de uithoeken van het land zitten ze klaar om terug te keren. Dit is kerst met veertig graden in Mali.

NRC Handelsblad: Acht mensen sprongen de auto achterna

Het was woensdag 28 mei, half 5 ‘s middags. Patrick Keeler raakt met zijn auto te water. Hij krijgt zijn gordel niet los, maar overleeft het drama toch. In totaal springen er 8 mensen zijn auto achterna. Wat bezielde die mensen? Wie redde uiteindelijk Patrick? Een schitterend portret van de mensen die de moed toonden te springen.

Het Parool: Deze ouders haalden hun dochter van het IJburg College

‘Neem je kind van school als de treiterijen en bedreigingen niet stoppen.’ De ouders van de afschuwelijk gepeste Astrid (15) deden het. Waar het IJburg College de hel was, werd een school in Zuid de hemel.

AD: De Turkse maffia viert geen kerst

Als Ali Akgün woensdagmiddag voor een verkeerslicht in Istanboel wacht, ruikt hij onraad. Terwijl zijn vrouw Maartje in een jeep achter hem aanrijdt op weg naar familie, trekt Ali plotseling op. Maar het is te laat. Woensdag werden twee kopstukken uit de Turks-Nederlandse onderwereld geliquideerd. Wat is er aan de hand?

Trouw: Ze wonen het liefst in een aflevering van ‘Friends’

Vlak na je studie een eigen huis. Het lijkt ideaal. Maar geen makelaar die je een hypotheek of huurcontract geeft. Dus gaan jonge stedelingen op grote schaal met elkaar in een groepje samenwonen. En dat is stiekem best wel leuk. ‘Settelen is niet alleen maar een gezin stichten. Dit is huisje-boompje-beestje anno 2014.’

de Volkskrant: Echt, we zouden gelukkiger zijn met minder keuze

De onbeperkte keuzevrijheid demotiveert en verlamt, zegt de Amerikaanse psycholoog Barry Schwartz. “Anno 2014 is het je eigen schuld als je je beroerd voelt of je loopbaan spaak loopt. Er zijn geen excuses meer in deze tijd van ongelimiteerde opties.”

Het Parool: Het afscheidsinterview met Barbara van Beukering

Barbara van Beukering stopt eind deze maand als hoofdredacteur van Het Parool. ‘Het was bij tijd en wijle een oefening in geduld. Het was voor het eerst dat ik zo’n grote redactie leidde, zo’n honderd man. Ik was nog heel erg van: hup, ik heb iets nieuws bedacht en zo gaan we het doen, hatsiekadee. Maar zo werkt het niet.’

 

Joris Bellwinkel/Blendle