Binnenland

Utrecht geeft meest uit aan nieuwjaarsreceptie

06-01-2015 06:49

Het Utrechtse stadhuis heeft dit jaar de duurste nieuwjaarsreceptie gegeven van alle gemeenten in Nederland. Dit schrijft De Telegraaf op basis van een rondgang langs alle grote steden. In totaal werd er maandag 80.000 euro uitgegeven aan het inluiden van het nieuwe jaar.

Zo was er in de stad maandag eerst een ambtenarenreceptie met een feestbegroting van 20.000 euro. Daarna vond er nog een receptie plaats in het gloednieuwe Stadskantoor naast station Utrecht Centraal, waarvoor een borrelbudget van 60.000 euro beschikbaar was.

Vorig jaar was de Domstad bij de grote receptie 5.000 euro goedkoper uit. Dat is opvallend, want toen vond de receptie nog plaats in de Stadsschouwburg Utrecht en was het dubbel feest vanwege de installatie van Van Zanen.

Op nummer twee staat dit jaar Almere, waar 58.000 euro uitgetrokken wordt, waarvan slechts drieduizend euro niet voor de rekening van de belastingbetaler komt.

Den Haag spande jarenlang de kroon met een receptie in het stadhuis van 125.000 euro en nog eens 79.760 euro voor ambtenarenbijeenkomsten. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) deed het dit jaar anders; hij schoot het belastinggeld nu de lucht in tijdens een grote vuurwerkshow op de Hofvijver.